Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde speculaas van Onbekende Auteur 2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
zout
naar smaak
▢
2
eetlepels
speculaaskruiden
▢
150
gr bruine
basterdsuiker
▢
150
gram
boter
▢
2
eetlepels
melk
▢
1
portie
amandelspijs
▢
50
gr witte
amandelen
▢
1
ei
Instructies
Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in
een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein.
Voeg de melk toe en kneed van dit alles een deeg.
Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf, rechthoek of
hartvorm.
Spreid de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand.
Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Feestdagen etc
Sinterklaas