Haal een aantal gelijkvormige bladeren van de kool af en blancheer die in kokend water met een snufje zout tot ze beetgaar zijn.
Haal ze uit de pan, leg ze op een schone theedoek of keukenpapier en laat ze uitlekken en afkoelen.
Maak een mengsel van het gehakt, het ei, de fijngehakte ui, de knoflook, de rozijnen, de verkruimelde beschuiten en het chili- en korianderpoeder en breng het op smaak met zout en peper.
Vul de koolbladeren met het gehaktmengsel, maak er mooie pakketjes van en zet die met een houten cocktailprikkertje goed vast.
Verhit de olie in een braadpan en bak de gevulde koolbladeren kort om en om aan.
Neem de gevulde koolbladeren uit de pan en temper het vuur.
Doe de tomatenpuree erbij en laat die, al roerend, even ontzuren.
Voeg de bouillon en de helft van het bier erbij, leg de koolpakketjes weer terug in de pan en laat ze 30 minuten stoven.
Doe er 10 minuten voor het einde van de stooftijd de rest van het bier bij en laat de
saus nog wat inkoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er aardappelkroketjes en een salade met radijs, tomaat en komkommer bij en drink er een gekoeld glas ,8-9°C St. Paul Triple bij.
St. Paul Triple is een bier van Brouwerij
Sterkens uit Meer in België. 7,6% vol.alc., 18 graden Plato.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.