Gevulde groene koolbladeren met gehakt en St. Paul Triple
Ingrediënten
- 400 gr half-om-halfgehakt
- 2 beschuiten
- 1 ei
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 50 gr rozijnen
- 1 dl kippenbouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 theelepels chillipoeder
- 1 groene kool ± 750 gr
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 flesje St. Paul Triple 33 cl
- zout naar smaak
- peper uit de molen naar smaak
Instructies
- Haal een aantal gelijkvormige bladeren van de kool af en blancheer die in kokend water met een snufje zout tot ze beetgaar zijn.
- Haal ze uit de pan, leg ze op een schone theedoek of keukenpapier en laat ze uitlekken en afkoelen.
- Maak een mengsel van het gehakt, het ei, de fijngehakte ui, de knoflook, de rozijnen, de verkruimelde beschuiten en het chili- en korianderpoeder en breng het op smaak met zout en peper.
- Vul de koolbladeren met het gehaktmengsel, maak er mooie pakketjes van en zet die met een houten cocktailprikkertje goed vast.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de gevulde koolbladeren kort om en om aan.
- Neem de gevulde koolbladeren uit de pan en temper het vuur.
- Doe de tomatenpuree erbij en laat die, al roerend, even ontzuren.
- Voeg de bouillon en de helft van het bier erbij, leg de koolpakketjes weer terug in de pan en laat ze 30 minuten stoven.
- Doe er 10 minuten voor het einde van de stooftijd de rest van het bier bij en laat de
- saus nog wat inkoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er aardappelkroketjes en een salade met radijs, tomaat en komkommer bij en drink er een gekoeld glas ,8-9°C St. Paul Triple bij.
St. Paul Triple is een bier van Brouwerij
Sterkens uit Meer in België. 7,6% vol.alc., 18 graden Plato.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.
St. Paul Triple is een bier van Brouwerij
Sterkens uit Meer in België. 7,6% vol.alc., 18 graden Plato.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.