Gevulde groene koolbladeren met gehakt en St. Paul Triple

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gr half-om-halfgehakt
  • 2 beschuiten
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gr rozijnen
  • 1 dl kippenbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels chillipoeder
  • 1 groene kool ± 750 gr
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 flesje St. Paul Triple 33 cl
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen naar smaak

Instructies

  • Haal een aantal gelijkvormige bladeren van de kool af en blancheer die in kokend water met een snufje zout tot ze beetgaar zijn.
  • Haal ze uit de pan, leg ze op een schone theedoek of keukenpapier en laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Maak een mengsel van het gehakt, het ei, de fijngehakte ui, de knoflook, de rozijnen, de verkruimelde beschuiten en het chili- en korianderpoeder en breng het op smaak met zout en peper.
  • Vul de koolbladeren met het gehaktmengsel, maak er mooie pakketjes van en zet die met een houten cocktailprikkertje goed vast.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de gevulde koolbladeren kort om en om aan.
  • Neem de gevulde koolbladeren uit de pan en temper het vuur.
  • Doe de tomatenpuree erbij en laat die, al roerend, even ontzuren.
  • Voeg de bouillon en de helft van het bier erbij, leg de koolpakketjes weer terug in de pan en laat ze 30 minuten stoven.
  • Doe er 10 minuten voor het einde van de stooftijd de rest van het bier bij en laat de
  • saus nog wat inkoken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er aardappelkroketjes en een salade met radijs, tomaat en komkommer bij en drink er een gekoeld glas ,8-9°C St. Paul Triple bij.
St. Paul Triple is een bier van Brouwerij
Sterkens uit Meer in België. 7,6% vol.alc., 18 graden Plato.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Groenten / Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst België