Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde kip met pruimen en appels
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
braadkip
. van 1½ kg
▢
175
gr
broodkruim
vers
▢
12
gedroogde
pruimen
een nacht geweekt en kleingesneden
▢
2
grote
appels
klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
▢
1
citroen
de rasp en het sap er van en onbespoten
▢
1
losgeklopt
ei
▢
magere melk
▢
zout
▢
peper
Instructies
Meng het broodkruim, de pruimen, de appels en de geraspte citroenschil goed door elkaar.
Bind het mengsel met het losgeklopte ei en het citroensap en vul de buikholte van de kip hiermee.
Leg de kip in een beboterde braadslee en braad de kip 1½ uur in een op 200°C voorverwarmde oven.
Bedruip regelmatig met het braadvocht.
Versnijd de kip op de gewone manier en lepel de vulling erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Fruit
/
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
België