Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hamlapjes in De Koninck
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr magere
hamlapjes
▢
1
dikke plak
achterham
▢
50
gr
boter
▢
1
teentje
knoflook
▢
1½
eetlepel
Franse mosterd
▢
1
tablet
kruidenbouillon
▢
1
flesje
De Koninck
▢
1
bakje
champignons
▢
250
gr
worteltjes
▢
1
ui
Instructies
Snijd het vlees in stukken en de ham in kleine blokjes.
Snipper de ui.
Verhit de boter en bak het vlees, de ham en de ui in ± 5 minuten goudbruin.
Pers de knoflook erboven uit en roer er de mosterd, het bouillontablet en het bier door.
Breng aan de kook en laat het een klein uur zachtjes stoven.
Maak intussen de champignons en de worteltjes schoon en snijd ze in stukjes.
Voeg ze na een uur toe en laat ze een kwartiertje meekoken.
Breng alles op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er warm stokbrood en een groene salade bij.
De Koninck is een amberkleurig bier uit Antwerpen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België