Hamlapjes in De Koninck
Ingrediënten
- 500 gr magere hamlapjes
- 1 dikke plak achterham
- 50 gr boter
- 1 teentje knoflook
- 1½ eetlepel Franse mosterd
- 1 tablet kruidenbouillon
- 1 flesje De Koninck
- 1 bakje champignons
- 250 gr worteltjes
- 1 ui
Instructies
- Snijd het vlees in stukken en de ham in kleine blokjes.
- Snipper de ui.
- Verhit de boter en bak het vlees, de ham en de ui in ± 5 minuten goudbruin.
- Pers de knoflook erboven uit en roer er de mosterd, het bouillontablet en het bier door.
- Breng aan de kook en laat het een klein uur zachtjes stoven.
- Maak intussen de champignons en de worteltjes schoon en snijd ze in stukjes.
- Voeg ze na een uur toe en laat ze een kwartiertje meekoken.
- Breng alles op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er warm stokbrood en een groene salade bij.
De Koninck is een amberkleurig bier uit Antwerpen.
De Koninck is een amberkleurig bier uit Antwerpen.