Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mango taart met cruesli, kaneel en stroop
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kleine
mango
▢
3
plakjes
roombotercake
▢
1
theelepel
kaneel
▢
2
eetlepels
cruesli
▢
1
eetlepel
koffieroom
▢
5
eetlepels
schenkstroop
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden C.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
Verkruimel de plakjes cake boven een kom.
Meng de kaneel, de cruesli en de koffieroom erdoor en kneed er snel een samenhangend deeg van.
Rol dit uit tot een ronde lap van 22 cm.
Bekleed een taartvorm van 20 cm doorsnede met het deeg.
Bak de taartbodem in de oven in ca. 10 minuten bruin.
Schenk de stroop in een koekenpan en leg er de mangoplakken in.
Pocheer de mango op laag vuur ca. 10 minuten.
Haal de warme mangoplakken uit de stroop en leg ze als een bloem in de taartbodem.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een bolletje roomijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Indonesië