Mango taart met cruesli, kaneel en stroop

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine mango
  • 3 plakjes roombotercake
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels cruesli
  • 1 eetlepel koffieroom
  • 5 eetlepels schenkstroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden C.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
  • Verkruimel de plakjes cake boven een kom.
  • Meng de kaneel, de cruesli en de koffieroom erdoor en kneed er snel een samenhangend deeg van.
  • Rol dit uit tot een ronde lap van 22 cm.
  • Bekleed een taartvorm van 20 cm doorsnede met het deeg.
  • Bak de taartbodem in de oven in ca. 10 minuten bruin.
  • Schenk de stroop in een koekenpan en leg er de mangoplakken in.
  • Pocheer de mango op laag vuur ca. 10 minuten.
  • Haal de warme mangoplakken uit de stroop en leg ze als een bloem in de taartbodem.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een bolletje roomijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht / Taart
Land van herkomst Indonesië