Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kleine mango
- 3 plakjes roombotercake
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels cruesli
- 1 eetlepel koffieroom
- 5 eetlepels schenkstroop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden C.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
- Verkruimel de plakjes cake boven een kom.
- Meng de kaneel, de cruesli en de koffieroom erdoor en kneed er snel een samenhangend deeg van.
- Rol dit uit tot een ronde lap van 22 cm.
- Bekleed een taartvorm van 20 cm doorsnede met het deeg.
- Bak de taartbodem in de oven in ca. 10 minuten bruin.
- Schenk de stroop in een koekenpan en leg er de mangoplakken in.
- Pocheer de mango op laag vuur ca. 10 minuten.
- Haal de warme mangoplakken uit de stroop en leg ze als een bloem in de taartbodem.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een bolletje roomijs.