Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Martabak
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
rundergehakt
▢
3
kleine
uitjes
fijn snijden
▢
2
stukken
prei
fijn gesneden
▢
1
bosje
selderie
fijn gesneden
▢
vers gemalen peper
natuurlijk geheel naar smaak
▢
zout
natuurlijk geheel naar smaak
▢
2
theelepel
kerrie poeder
▢
½
theelepel
fijngemalen kruidnagel
▢
½
theelepel
nootmuskaat
▢
100
gr.
margarine
geen Croma.... dit is al gekruid)
▢
10
eieren
▢
1
eetl.
bruine suiker
of een stuk gula djawa
Voor het deeg:
▢
1
kg
meel
▢
1
groot glas
water
▢
1
snuifje
zout
Instructies
We gaan eerst het het deeg maken:
Het meel in een kom doen en onder flink roeren beetje bij beetje het water bij de bloem doen, tot een soepele bal ontstaat.
Hoe langer men kneed, des te soepeler het deeg wordt.
Gooi het deeg af en toe hard op de tafel, zodat de lucht uit het deeg kan ontsnappen.
Daarna laat je het deeg een uurtje rusten onder, bijv.een vochtige theedoek.
De vulling:
De gesneden uitjes fruiten in de margarine, het gehakt erbij doen en goed door elkaar mengen.
Op smaak brengen met peper (mag best wel een beetje veel), zout en de andere kruiden.
De fijngesneden prei, selderie en de 10 eieren er door mengen en blijven roeren, totdat de eieren net gaan stollen.
Gas uit zetten en de vulling laten afkoelen.
Nu verdelen we het deeg in bolletjes zo groot als een flink ei.
Ieder bolletje wordt nu dun uitgerold (ong.3mm dik) De vulling wordt op een deeglapje gelegd en het deeg vouwen we om de vulling heen.
Als alles klaar is, frituren we de martabaks in ruim olie aan beide kanten goud bruin.
Laat deze, heerlijke martabaks, eventjes uitlekken op wat keukenpapier.
Smakelijk.....
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië