Martabak

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram rundergehakt
  • 3 kleine uitjes fijn snijden
  • 2 stukken prei fijn gesneden
  • 1 bosje selderie fijn gesneden
  • vers gemalen peper natuurlijk geheel naar smaak
  • zout natuurlijk geheel naar smaak
  • 2 theelepel kerrie poeder
  • ½ theelepel fijngemalen kruidnagel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 100 gr. margarine geen Croma.... dit is al gekruid)
  • 10 eieren
  • 1 eetl. bruine suiker of een stuk gula djawa

Voor het deeg:

  • 1 kg meel
  • 1 groot glas water
  • 1 snuifje zout

Instructies

We gaan eerst het het deeg maken:

  • Het meel in een kom doen en onder flink roeren beetje bij beetje het water bij de bloem doen, tot een soepele bal ontstaat.
  • Hoe langer men kneed, des te soepeler het deeg wordt.
  • Gooi het deeg af en toe hard op de tafel, zodat de lucht uit het deeg kan ontsnappen.
  • Daarna laat je het deeg een uurtje rusten onder, bijv.een vochtige theedoek.

De vulling:

  • De gesneden uitjes fruiten in de margarine, het gehakt erbij doen en goed door elkaar mengen.
  • Op smaak brengen met peper (mag best wel een beetje veel), zout en de andere kruiden.
  • De fijngesneden prei, selderie en de 10 eieren er door mengen en blijven roeren, totdat de eieren net gaan stollen.
  • Gas uit zetten en de vulling laten afkoelen.
  • Nu verdelen we het deeg in bolletjes zo groot als een flink ei.
  • Ieder bolletje wordt nu dun uitgerold (ong.3mm dik) De vulling wordt op een deeglapje gelegd en het deeg vouwen we om de vulling heen.
  • Als alles klaar is, frituren we de martabaks in ruim olie aan beide kanten goud bruin.
  • Laat deze, heerlijke martabaks, eventjes uitlekken op wat keukenpapier.
  • Smakelijk.....
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië