Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 gram rundergehakt
- 3 kleine uitjes fijn snijden
- 2 stukken prei fijn gesneden
- 1 bosje selderie fijn gesneden
- vers gemalen peper natuurlijk geheel naar smaak
- zout natuurlijk geheel naar smaak
- 2 theelepel kerrie poeder
- ½ theelepel fijngemalen kruidnagel
- ½ theelepel nootmuskaat
- 100 gr. margarine geen Croma.... dit is al gekruid)
- 10 eieren
- 1 eetl. bruine suiker of een stuk gula djawa
Voor het deeg:
- 1 kg meel
- 1 groot glas water
- 1 snuifje zout
Instructies
We gaan eerst het het deeg maken:
- Het meel in een kom doen en onder flink roeren beetje bij beetje het water bij de bloem doen, tot een soepele bal ontstaat.
- Hoe langer men kneed, des te soepeler het deeg wordt.
- Gooi het deeg af en toe hard op de tafel, zodat de lucht uit het deeg kan ontsnappen.
- Daarna laat je het deeg een uurtje rusten onder, bijv.een vochtige theedoek.
De vulling:
- De gesneden uitjes fruiten in de margarine, het gehakt erbij doen en goed door elkaar mengen.
- Op smaak brengen met peper (mag best wel een beetje veel), zout en de andere kruiden.
- De fijngesneden prei, selderie en de 10 eieren er door mengen en blijven roeren, totdat de eieren net gaan stollen.
- Gas uit zetten en de vulling laten afkoelen.
- Nu verdelen we het deeg in bolletjes zo groot als een flink ei.
- Ieder bolletje wordt nu dun uitgerold (ong.3mm dik) De vulling wordt op een deeglapje gelegd en het deeg vouwen we om de vulling heen.
- Als alles klaar is, frituren we de martabaks in ruim olie aan beide kanten goud bruin.
- Laat deze, heerlijke martabaks, eventjes uitlekken op wat keukenpapier.
- Smakelijk.....