Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Nasi goreng of bami goreng
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
bami
of rijst (400gr),
▢
1
ons
speklapjes
▢
1
ui
▢
beetje
sambal
▢
½
bouillontablet
▢
2
eieren
▢
chinese kool
ca 2 blaadjes,
▢
4
champignons
▢
trassie
1 kleine pink,
▢
olie
▢
prei
▢
ketjap manis
Instructies
Snij het spek in kleine blokjes en bak ze in de olie.
Haal het spek uit de pan.
Bak 2 omeletten van het ei.
Snij de ui, en knoflook en de prei heel fijn.
Fruit nu eerst de ui even voor, doe de knoflook, sambal en de verkruimelde trassie erbij.
Dan een heel klein beetje water met het bouillontablet.
Snij de omelet in reepjes.
Schep de fijngesneden champignons en de prei en de chinese kool en de spekblokjes erdoor.
Op niet te hoog vuur want het moet knapperig blijven.
Dan de gekookte rijst of bami erdoorheen scheppen.
Op smaak maken met de ketjap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Mie
/
Rijst
Land van herkomst
Indonesië