Nasi goreng of bami goreng

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak bami of rijst (400gr),
  • 1 ons speklapjes
  • 1 ui
  • beetje sambal
  • ½ bouillontablet
  • 2 eieren
  • chinese kool ca 2 blaadjes,
  • 4 champignons
  • trassie 1 kleine pink,
  • olie
  • prei
  • ketjap manis

Instructies

  • Snij het spek in kleine blokjes en bak ze in de olie.
  • Haal het spek uit de pan.
  • Bak 2 omeletten van het ei.
  • Snij de ui, en knoflook en de prei heel fijn.
  • Fruit nu eerst de ui even voor, doe de knoflook, sambal en de verkruimelde trassie erbij.
  • Dan een heel klein beetje water met het bouillontablet.
  • Snij de omelet in reepjes.
  • Schep de fijngesneden champignons en de prei en de chinese kool en de spekblokjes erdoor.
  • Op niet te hoog vuur want het moet knapperig blijven.
  • Dan de gekookte rijst of bami erdoorheen scheppen.
  • Op smaak maken met de ketjap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie / Rijst
Land van herkomst Indonesië