Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oedang Goreng Gebakken gekruide garnalen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
el
plantaardige olie
▢
24
rauwe garnalen
zonder kop en schaal
Voor de boemboe:
▢
3
teentjes
knoflook gehakt
▢
2
kleine
lomboks
zonder zaad en gehakt,
▢
3
tl
djahé
gehakte
▢
1
stengel
sereh
gehakt
▢
1
tl
ketoembar
gemalen
▢
zout
▢
2
tl
plantaardige olie.
Instructies
Plet of stamp de ingrediënten voor de boemboe fijn in een vijzel met stamper of een keukenmachine.
Leg de garnalen in een schaal en giet de marinade eroverheen.
Laat de saus goed intrekken.
Verhit de eetlepel plantaardige olie in een wadjan.
Roerbak de garnalen 3-4 minuten of tot ze gaar zijn.
Serveer de garnalen met nasi goreng of witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië