Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamsfilet met Grimbergen Cuvée
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gr
lamsfilet
▢
150
gr
peultjes
verse
▢
100
gr
worteltjes
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
2
tenen
knoflook
geplet of uit de pers
▢
4
eetlepels
zonnebloemolie
▢
1
flesje
Grimbergen Cuvée
33 cl
▢
2
eetlepels
allesbinder
▢
100
gr
lente-uitjes
▢
2
eetlepels
peterselie
fijngehakte
▢
Versgemalen peper
naar smaak
▢
zout
naar smaak
Instructies
Snijd de lamsfilets in dunne plakken.
Verhit de olie in een wok en bak de plakken lamsfilet om en om.
Schep het vlees steeds goed om en doe de peultjes, de grof gesneden lenteuitjes, de in reepjes gesneden wortel, de tomatenpuree en de knoflook erbij.
Schep steeds goed om.
Voeg ¾ van het bier toe en warm nog even door.
Laat de saus iets inkoken en bind hem eventueel met allesbinder.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Verdeel de plakken lamsfilet, het garnituur en de saus over de voorverwarmde borden en garneer met de fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met aardappelkroketjes en dunne sperzieboontjes.
Drink er een koel glas Grimbergen Cuvée bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België