Lamsfilet met Grimbergen Cuvée

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gr lamsfilet
  • 150 gr peultjes verse
  • 100 gr worteltjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook geplet of uit de pers
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 flesje Grimbergen Cuvée 33 cl
  • 2 eetlepels allesbinder
  • 100 gr lente-uitjes
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakte
  • Versgemalen peper naar smaak
  • zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de lamsfilets in dunne plakken.
  • Verhit de olie in een wok en bak de plakken lamsfilet om en om.
  • Schep het vlees steeds goed om en doe de peultjes, de grof gesneden lenteuitjes, de in reepjes gesneden wortel, de tomatenpuree en de knoflook erbij.
  • Schep steeds goed om.
  • Voeg ¾ van het bier toe en warm nog even door.
  • Laat de saus iets inkoken en bind hem eventueel met allesbinder.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de plakken lamsfilet, het garnituur en de saus over de voorverwarmde borden en garneer met de fijngehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met aardappelkroketjes en dunne sperzieboontjes.
Drink er een koel glas Grimbergen Cuvée bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst België