Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mechelse bloemkool met garnalen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het gerecht:
▢
1
grote
bloemkool
▢
1
krop
sla
▢
1
koffielepel
tomatenpuree
▢
60
gr
bieslook
▢
60
gr
gehakte peterselie
▢
320
gr
garnalen
▢
1
ei
Voor de mayonaise:
▢
¼
liter
olie
▢
1
eigeel
▢
1
koffielepel
mosterd
▢
1
citroen
het sap er van
▢
garnalen
▢
peper
▢
zout
Instructies
Kook de bloemkool in licht gezouten water gaar,
koel hem af en laat uitlekken.
Breek de sla en was hem grondig.
Laat het ei 10 minuten koken.
Maak dan de mayonaise door de olie, het eigeel, de mosterd en het citroensap goed op te kloppen.
Voeg er de versneden bieslook en de tomatenpuree aan toe en kruid met peper en zout.
Schik de sla op het bord met de bloemkoolbloempjes in het midden.
Bestrooi het geheel met garnalen.
Nappeer de bloemkool met de saus.
Versier met het geplette ei en gehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België