Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepaneerde Konijnerugfilets op Weense Wijze
Porties:
4
Total time
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
konijnenrugfilets
▢
Zout
▢
Zwarte peper
▢
Bloem
▢
3
eieren
▢
Vers broodkruim
▢
2
eetlepels
fijngehakte peterselie
▢
80
gram
boter
▢
8
ansjovisfilets
uitgelekt en afgespoeld
▢
24
kappertjes
▢
1 ¼
dl
crème fraîche
▢
Blaadjes
sla
voor serveren
▢
Aalbessen
voor garnering
▢
Verse
pasta
optioneel, als bijgerecht
Instructies
Snijd de konijnerugfilets in dunne plakjes (escalopes).
Bestrooi met zout, zwarte peper en een beetje bloem.
Klop 1 ei los met 1 theelepel water.
Haal de plakjes vlees eerst door het losgeklopte ei en daarna door vers broodkruim.
Kook 2 eieren hard gedurende ongeveer 7 minuten, hak ze fijn en zet opzij.
Verhit boter in een grote koekenpan.
Bak de plakjes vlees ongeveer 6 minuten goudbruin, halverwege omdraaien.
Leg ze op een schaal.
Giet het grootste deel van het bakvet uit de pan.
Voeg ansjovis toe met 2 eetlepels water en laat ze op zacht vuur smelten.
Voeg kappertjes, fijngehakt ei en peterselie toe.
Laat kort sudderen en roer dan de crème fraîche erdoor.
Serveer het vlees op een bedje van sla, schep wat saus erover en garneer met aalbessen.
Eventueel serveren met verse pasta.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Wild
Land van herkomst
Oostenrijk