Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselkes op z'n Vlaams
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kg
mosselen
▢
2
uien
▢
2
preien
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
6
worteltjes
▢
50
gr
boter
▢
1
fles
droge witte wijn
▢
peterselie
▢
25
gr
allesbinder
▢
2
dl
room
▢
zout
▢
peper
Instructies
Hak de wortelen, bleekselderij, uien en preien grof.
Smelt de boter in een hoge pan en fruit de groenten hierin.
Voeg de wijn,peper en het bouquet garni of het kruidentuiltje toe en laat dit 5 minuten sudderen.
Doe de schoongeboende mosselen bij de groenten in de pan en laat ze met het deksel erop op hoog vuur enkele minuten koken.
De mosselen zijn klaar zodra de schelpen open zijn.
GOOI DICHTE SCHELPEN DIRECT WEG!
Leg een doek op een zeef en laat de mosselen hierin uitlekken.
Vang het kookvocht op, bind dat met allesbinder en roer de room erdoor.
Breng het geheel op smaak met zout en peper en strooi er de gehakte peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Zeevruchten
Land van herkomst
België