Mosselkes op z'n Vlaams

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 6 worteltjes
  • 50 gr boter
  • 1 fles droge witte wijn
  • peterselie
  • 25 gr allesbinder
  • 2 dl room
  • zout
  • peper

Instructies

  • Hak de wortelen, bleekselderij, uien en preien grof.
  • Smelt de boter in een hoge pan en fruit de groenten hierin.
  • Voeg de wijn,peper en het bouquet garni of het kruidentuiltje toe en laat dit 5 minuten sudderen.
  • Doe de schoongeboende mosselen bij de groenten in de pan en laat ze met het deksel erop op hoog vuur enkele minuten koken.
  • De mosselen zijn klaar zodra de schelpen open zijn.
  • GOOI DICHTE SCHELPEN DIRECT WEG!
  • Leg een doek op een zeef en laat de mosselen hierin uitlekken.
  • Vang het kookvocht op, bind dat met allesbinder en roer de room erdoor.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper en strooi er de gehakte peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Zeevruchten
Land van herkomst België