Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselkroketjes van Astrid Veltman
Porties:
20
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gr
mosselen
zelfgekookte
▢
¼
liter
gezeefd mosselkookvocht
of visbouillon ,van tablet
▢
25
gr
boter
▢
50
gr
bloem
▢
⅛
liter
slagroom
▢
2
eieren
▢
2
eetlepels
peterselie
fijngehakte
▢
2
eetlepels
bieslook
fijngehakte
▢
75
gr
paneermeel
▢
olie
om te frituren
Instructies
Kook het mosselkookvocht of de visbouillon in een pan tot de helft in.
Smelt de boter in een sauspan, roer er 30 gr bloem door en bak zachtjes 2 minuten.
Voeg scheutje voor scheutje de bouillon en de slagroom toe, blijf roeren tot een dikke saus ontstaat en neem de pan van het vuur.
Splits de eieren, roer de dooiers met de peterselie en de bieslook door de saus en breng op smaak met zout en peper.
Laat het mengsel afkoelen en laat het in de koelkast door en door koud worden.
Klop de eiwitten in een diep bord los.
Schep steeds 1 eetlepel van de saus, druk er een
mossel in en vorm de saus rond de mossel tot een kroket of balletje.
Wentel de kroketjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en tenslotte door het paneermeel.
Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de mosselkroketjes met 8 tegelijk in 3-4 minuten goudbruin.
Laat de mosselkroketjes in een vergiet, bekleed met keukenpapier, uitlekken en serveer ze met groffe mosterd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Snack
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België