Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ossehaas op zijn Hasselts met Limburgse boterham
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gr
ossehaas
is ca 200 gr per persoon
▢
80
gr
boter
▢
1
dl
Vieux Système Wissels graanjenever
▢
1
dl
room
▢
½
Haspengouwse appel
▢
spekreepjes
▢
1
ajuin
▢
gemberblokjes
▢
2
eetlepels
scherpe mosterd
Instructies
Wikkel de ossehaas in de spekreepjes, zodat hij helemaal ingewikkeld is en smeer dit pakje in met de mosterd.
Bak alles in 80 gr boter aan beide zijden goed doorbakken en voeg tegelijkertijd de ½ appel, de fijngesneden ajuin en de gemberblokjes toe.
Voeg de room toe en laat die samen met de graanjenever inkoken.
Limburgse boterham:
Vermeng zachte Limburgse geitekaas, Mekkerbek met peterselie, suiker en bieslook.
Smeer een plak grijs brood hiermee in en zet die 5 minuten in een oven van 200°C.
Serveer de ossehaas op deze boterham met een flinke borrel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
België