Ossehaas op zijn Hasselts met Limburgse boterham

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gr ossehaas is ca 200 gr per persoon
  • 80 gr boter
  • 1 dl Vieux Système Wissels graanjenever
  • 1 dl room
  • ½ Haspengouwse appel
  • spekreepjes
  • 1 ajuin
  • gemberblokjes
  • 2 eetlepels scherpe mosterd

Instructies

  • Wikkel de ossehaas in de spekreepjes, zodat hij helemaal ingewikkeld is en smeer dit pakje in met de mosterd.
  • Bak alles in 80 gr boter aan beide zijden goed doorbakken en voeg tegelijkertijd de ½ appel, de fijngesneden ajuin en de gemberblokjes toe.
  • Voeg de room toe en laat die samen met de graanjenever inkoken.

Limburgse boterham:

  • Vermeng zachte Limburgse geitekaas, Mekkerbek met peterselie, suiker en bieslook.
  • Smeer een plak grijs brood hiermee in en zet die 5 minuten in een oven van 200°C.
  • Serveer de ossehaas op deze boterham met een flinke borrel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst België