Ossehaas op zijn Hasselts met Limburgse boterham
Ingrediënten
- 800 gr ossehaas is ca 200 gr per persoon
- 80 gr boter
- 1 dl Vieux Système Wissels graanjenever
- 1 dl room
- ½ Haspengouwse appel
- spekreepjes
- 1 ajuin
- gemberblokjes
- 2 eetlepels scherpe mosterd
Instructies
- Wikkel de ossehaas in de spekreepjes, zodat hij helemaal ingewikkeld is en smeer dit pakje in met de mosterd.
- Bak alles in 80 gr boter aan beide zijden goed doorbakken en voeg tegelijkertijd de ½ appel, de fijngesneden ajuin en de gemberblokjes toe.
- Voeg de room toe en laat die samen met de graanjenever inkoken.
Limburgse boterham:
- Vermeng zachte Limburgse geitekaas, Mekkerbek met peterselie, suiker en bieslook.
- Smeer een plak grijs brood hiermee in en zet die 5 minuten in een oven van 200°C.
- Serveer de ossehaas op deze boterham met een flinke borrel.