Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Konijnepoten met Dragon en Bacon, geserveerd met Mosterd-Wijnsaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de gevulde konijnepoten:
▢
4
konijnepoten
zonder botten (door poelier laten bereiden)
▢
150
gram
gehakt
▢
50
gram
boter
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
eetlepels
fijngehakte dragon
▢
Peper en zout naar smaak
▢
200
gram
dun gesneden bakbacon
Voor de saus:
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
sjalot
fijngehakt
▢
1
dl
witte wijn
▢
1
dl
kippenbouillon
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
2
dl
slagroom
▢
Zout en peper naar smaak
▢
1
eetlepel
zeer fijngehakte dragon
Instructies
Voorbereiden:
Laat de botten verwijderen uit de konijnepoten door de poelier, maar laat een klein botje naar het uiteinde toe zitten.
Meng het gehakt met boter, knoflook, dragon, zout en peper.
Vul de konijnepoten royaal met het gehaktmengsel en vouw ze goed dicht.
Omwikkel elke gevulde poot met dunne plakjes bacon.
Bewaar de voorbereide konijnepoten afgedekt in de koelkast.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Plaats de gevulde konijnepoten in een ovenschaal en bak ze 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd de konijnepoten voor het serveren in plakken en leg ze op borden.
Schep een beetje saus naast de konijnepoten.
Serveer met groene asperges.
Voor de saus:
Bak de sjalot zacht in boter gedurende ongeveer 5 minuten.
Voeg witte wijn, kippenbouillon en mosterd toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
Voeg de slagroom toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Roer de fijngehakte dragon door de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke gevulde konijnepoten met dragon en bacon, geserveerd met een smaakvolle mosterd-wijnsaus en groene asperges.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Wild