Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paddestoelen met Westmalle Dubbel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gr
shii-take
▢
100
gr
kastanjechampignons
▢
100
gr
boschampignons
▢
100
gr
oesterzwammen
▢
100
gr
gerookte magere ham
▢
4
eetlepels
roomboter
▢
1
takje
tijm
▢
1
flesje Westmalle Dubbel van 0
3 liter
▢
2
fijngehakte tenen
knoflook
▢
4
eetlepels
fijngehakte ui
▢
1
eetlepel
fijngehakte bieslook
▢
2
eetlepels
crème fraîche
▢
peper uit de molen
▢
zout
naar smaak
Instructies
Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de paddestoelen zo snel mogelijk om en om.
Doe er de ui, de knoflook, het takje tijm en de fijngesneden ham bij en laat dit een paar minuten stoven.
Schenk er vervolgens de helft van het flesje bier bij, verwarm het en laat het wat inkoken.
Roer de crème fraîche door de saus, verwijder het takje tijm en garneer met fijngehakte bieslook.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met warme toast of stokbrood en drink er een goed gekoeld glas Westmalle Dubbel bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
België