Paddestoelen met Westmalle Dubbel
Ingrediënten
- 100 gr shii-take
- 100 gr kastanjechampignons
- 100 gr boschampignons
- 100 gr oesterzwammen
- 100 gr gerookte magere ham
- 4 eetlepels roomboter
- 1 takje tijm
- 1 flesje Westmalle Dubbel van 0 3 liter
- 2 fijngehakte tenen knoflook
- 4 eetlepels fijngehakte ui
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
- 2 eetlepels crème fraîche
- peper uit de molen
- zout naar smaak
Instructies
- Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes.
- Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de paddestoelen zo snel mogelijk om en om.
- Doe er de ui, de knoflook, het takje tijm en de fijngesneden ham bij en laat dit een paar minuten stoven.
- Schenk er vervolgens de helft van het flesje bier bij, verwarm het en laat het wat inkoken.
- Roer de crème fraîche door de saus, verwijder het takje tijm en garneer met fijngehakte bieslook.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met warme toast of stokbrood en drink er een goed gekoeld glas Westmalle Dubbel bij.