Paddestoelen met Westmalle Dubbel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gr shii-take
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 100 gr boschampignons
  • 100 gr oesterzwammen
  • 100 gr gerookte magere ham
  • 4 eetlepels roomboter
  • 1 takje tijm
  • 1 flesje Westmalle Dubbel van 0 3 liter
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • 4 eetlepels fijngehakte ui
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak

Instructies

  • Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de paddestoelen zo snel mogelijk om en om.
  • Doe er de ui, de knoflook, het takje tijm en de fijngesneden ham bij en laat dit een paar minuten stoven.
  • Schenk er vervolgens de helft van het flesje bier bij, verwarm het en laat het wat inkoken.
  • Roer de crème fraîche door de saus, verwijder het takje tijm en garneer met fijngehakte bieslook.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met warme toast of stokbrood en drink er een goed gekoeld glas Westmalle Dubbel bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst België