Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Poldersoep 2
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
grote stengels
prei
▢
2
uien
▢
100
gr
boter
▢
500
gr
aardappels
▢
4 ½
liter
bouillon
of water
▢
½
liter kokende
melk
▢
1
grote
aardappels
in vierkante blokjes gesneden
▢
peper
▢
zout
▢
1
eigeel
met 1 dl room of 1 dl melk met boter
▢
kervelplukjes
eventueel:
▢
uitgebakken
spekreepjes
als bijkomend garnituur
▢
opgeloste
bouillonblokjes
Instructies
Versnijd de groenten, prei,uien en aardappelen niet te grof en houd ze nog even apart.
Smelt in de soeppot een klontje boter en laat de uien erin zweten.
Voeg de prei toe en let erop dat de groenten niet verkleuren.
Voeg de bouillon en de aardappelen toe en breng aan de kook.
Zet het vuur vervolgens lager en laat alles zachtjes sudderen.
Draai de pruttelpot als die gaar is door een roerzeef, passe-vite.
Zet de pot opnieuw op het vuur en doe er de kokende melk bij.
Kruid met peper en zout.
Laat de in blokjes gesneden aardappel in boter bruinen en vervolgens in de soep zwemmen.
Breng nog eens goed op temperatuur en werk af met een liaison van room met eigeel of warme melk met gesmolten boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
België