Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
eventueel:
- uitgebakken spekreepjes als bijkomend garnituur
- opgeloste bouillonblokjes
Instructies
- Versnijd de groenten, prei,uien en aardappelen niet te grof en houd ze nog even apart.
- Smelt in de soeppot een klontje boter en laat de uien erin zweten.
- Voeg de prei toe en let erop dat de groenten niet verkleuren.
- Voeg de bouillon en de aardappelen toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur vervolgens lager en laat alles zachtjes sudderen.
- Draai de pruttelpot als die gaar is door een roerzeef, passe-vite.
- Zet de pot opnieuw op het vuur en doe er de kokende melk bij.
- Kruid met peper en zout.
- Laat de in blokjes gesneden aardappel in boter bruinen en vervolgens in de soep zwemmen.
- Breng nog eens goed op temperatuur en werk af met een liaison van room met eigeel of warme melk met gesmolten boter.