Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfijnde Appelsorbet
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
125-150
gram
fijne kristalsuiker
▢
2
citroenen
▢
4
sappige groene appels
Granny Smith
▢
Een scheutje
calvados
appelbrandewijn
Instructies
Breng de suiker met 3/4 dl water aan de kook.
Laat de suiker al roerende oplossen en laat het stroopje vervolgens afkoelen.
Pers de citroenen uit en meet 0,7 dl sap af.
Was de appels, dep ze droog en snijd ze in vieren.
Verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Pureer de appels, het suikerstroopje en het citroensap in een keukenmachine.
Wrijf het mengsel door een fijne puntzeef voor een zijdezachte textuur.
Maak er heerlijk ijs van.
Schep een bolletje ijs in een glas en voeg een vleugje calvados toe.
Garneer met een schijfje appel.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
1
g
|
Sugar:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
IJs
/
Nagerecht