Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Champagnesorbet Deluxe
Geniet van deze verfijnde Champagnesorbet als een sprankelend dessert bij speciale gelegenheden!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
fles demi-sec champagne of een andere sprankelende wijn
▢
200
gram
fijne kristalsuiker
▢
1,5
dl
mineraalwater
▢
Sap van 1 citroen
Instructies
Verwarm de suiker met 2 dl water totdat de suiker is opgelost.
Roer constant en laat het mengsel vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Dit resulteert in een suikersiroop.
Voeg 4 dl champagne, mineraalwater en het verse citroensap toe aan de suikersiroop.
Maak er sorbetijs van volgens de instructies van je ijsmachine.
Schep het sorbetijs in glazen bolletjes en vul de glazen met een royale hoeveelheid champagne
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
IJs