Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladeijs Meringue Nestjes
Porties:
6
personen
inclusief droogtijd
3
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
▢
½
citroen
▢
5
eieren
▢
Snufje
zout
▢
125
gram
suiker
▢
125
gram
poedersuiker
▢
1
theelepel
maïzena
▢
Chocolade-ijs
▢
Cacaopoeder
optioneel
Instructies
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Wrijf een kom in met de helft van een citroen.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
Voeg geleidelijk tafelsuiker toe en klop tot stijve pieken ontstaan.
Spatel voorzichtig poedersuiker en maïzena door het eiwitmengsel.
Schep met twee lepels grote bergjes schuim op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Laat de meringues in het midden van de oven 2-3 uur drogen.
Laat ze daarna afkoelen.
Afwerken:
Hol de onderkant van de meringues iets uit en vul ze met chocolade-ijs.
Bestrooi eventueel met cacaopoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer met andere smaken ijs, zoals noten- of vruchtenijs, voor een unieke twist.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
IJs
/
Nagerecht