Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Primeurerwtensoep
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
krop
sla
▢
½
kg uitgedopte
erwten
▢
60
gr
boter
▢
60
gr
bloem
▢
2
liter
kippenbouillon
▢
peper
▢
zout
▢
2
sneden
wit brood
▢
2
uien
▢
25
gr
kervel
▢
15
posteleinblaadjes
▢
kervelpluksels
Instructies
Neem een ruime braadpan.
Versnijd de uien en stoof ze aan in een beetje boter.
Snijd de sla in fijne reepjes en doe ze bij de gestoofde uitjes.
Laat ze eventjes uitzweten.
Bestrooi met bloem.
Voeg er dan de erwten aan toe, doe er de bouillon bij en breng aan de kook.
Voeg er de sneden brood bij en laat zachtjes gaar koken.
Mix, kruid en haal door een zeef.
Doe er voor het opdienen enkele klontjes boter bij en versier met kervelpluksels en posteleinblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
België