Primeurerwtensoep
Ingrediënten
- 1 krop sla
- ½ kg uitgedopte erwten
- 60 gr boter
- 60 gr bloem
- 2 liter kippenbouillon
- peper
- zout
- 2 sneden wit brood
- 2 uien
- 25 gr kervel
- 15 posteleinblaadjes
- kervelpluksels
Instructies
- Neem een ruime braadpan.
- Versnijd de uien en stoof ze aan in een beetje boter.
- Snijd de sla in fijne reepjes en doe ze bij de gestoofde uitjes.
- Laat ze eventjes uitzweten.
- Bestrooi met bloem.
- Voeg er dan de erwten aan toe, doe er de bouillon bij en breng aan de kook.
- Voeg er de sneden brood bij en laat zachtjes gaar koken.
- Mix, kruid en haal door een zeef.
- Doe er voor het opdienen enkele klontjes boter bij en versier met kervelpluksels en posteleinblaadjes.