Primeurerwtensoep

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • ½ kg uitgedopte erwten
  • 60 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 2 liter kippenbouillon
  • peper
  • zout
  • 2 sneden wit brood
  • 2 uien
  • 25 gr kervel
  • 15 posteleinblaadjes
  • kervelpluksels

Instructies

  • Neem een ruime braadpan.
  • Versnijd de uien en stoof ze aan in een beetje boter.
  • Snijd de sla in fijne reepjes en doe ze bij de gestoofde uitjes.
  • Laat ze eventjes uitzweten.
  • Bestrooi met bloem.
  • Voeg er dan de erwten aan toe, doe er de bouillon bij en breng aan de kook.
  • Voeg er de sneden brood bij en laat zachtjes gaar koken.
  • Mix, kruid en haal door een zeef.
  • Doe er voor het opdienen enkele klontjes boter bij en versier met kervelpluksels en posteleinblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst België