Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Scampi
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Per 500 gr scampi:
▢
boter
of olijfolie
▢
4
sjalotten
of 2 ajuinen ,sjalotten zijn fijner van smaak
▢
1
kleine doos
gepelde tomaten
▢
2
teentjes
look
▢
een flinke scheut
room
Instructies
Smelt de boter,voeg de gesneden sjalotten toe en laat een vijftal minuten aanstoven, niet bruinen.
Voeg de tomaten en de look bij en kruid naar smaak met peper en basilicum.
Mix alles na een vijftiental minuten en werk af met een flinke scheut room.
Bereid intussen de scampi in de microgolfoven op vol vermogen,1 minuut per 100 gr scampi.
Giet het vocht af, giet de saus over de scampi.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer warm met frietjes of rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België