Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spareribs met biersaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sinaasappel
▢
1
teentje
knoflook
▢
5
eetlepels
maïskiemolie
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
1
eetlepel
paprikapoeder
▢
1
kg
spareribs
▢
1
flesje
Leffe Dubbel
30 cl
▢
25
gr
boter
▢
spareribs
Instructies
Pers de sinaasappel uit.
Pel de knoflook en pers hem boven een grote schaal uit.
Voeg het sinaasappelsap, de olie, de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en roer
alles door elkaar.
Bestrijk de spareribs hiermee en laat het vlees afgedekt in de koelkast ± 1 uur marineren.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom aan.
Voeg het bier toe en laat het vlees op matig vuur in ± 30 minuten gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gepofte aardappelen en bleekselderijsalade.
Bieradvies: Leffe Dubbel
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België