Spareribs met biersaus
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 teentje knoflook
- 5 eetlepels maïskiemolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 kg spareribs
- 1 flesje Leffe Dubbel 30 cl
- 25 gr boter
- spareribs
Instructies
- Pers de sinaasappel uit.
- Pel de knoflook en pers hem boven een grote schaal uit.
- Voeg het sinaasappelsap, de olie, de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en roer
- alles door elkaar.
- Bestrijk de spareribs hiermee en laat het vlees afgedekt in de koelkast ± 1 uur marineren.
- Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom aan.
- Voeg het bier toe en laat het vlees op matig vuur in ± 30 minuten gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gepofte aardappelen en bleekselderijsalade.
Bieradvies: Leffe Dubbel
Bieradvies: Leffe Dubbel