Spareribs met biersaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetlepels maïskiemolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 kg spareribs
  • 1 flesje Leffe Dubbel 30 cl
  • 25 gr boter
  • spareribs

Instructies

  • Pers de sinaasappel uit.
  • Pel de knoflook en pers hem boven een grote schaal uit.
  • Voeg het sinaasappelsap, de olie, de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en roer
  • alles door elkaar.
  • Bestrijk de spareribs hiermee en laat het vlees afgedekt in de koelkast ± 1 uur marineren.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom aan.
  • Voeg het bier toe en laat het vlees op matig vuur in ± 30 minuten gaar worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gepofte aardappelen en bleekselderijsalade.
Bieradvies: Leffe Dubbel
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België