Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tonijnlapjes met rode wijn en spekblokjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
tonijnlapjes
▢
2
wortelen
▢
2
stengels
prei
het wit er van
▢
2
stengels
selderij
▢
4
sjalotten
▢
1
dl
kalfsfond
▢
100
gr
boter
▢
100
gr
gerookte spekblokjes
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
kruidentuiltje
▢
1
eetlepel
griessuiker
▢
4
dl
lichte rode Loirewijn
▢
zout
▢
peper
Instructies
Schil de wortelen.
Maak het wit van de prei en de selder schoon.
Snijd de groenten in blokjes.
Pel de sjalotten en hak ze fijn.
Fruit de gehakte sjalotten 5 minuten in 20 gr hete boter tot ze glazig zijn.
Voeg daarbij de wijn, de kalfsfond, het geperste lookteentje, het kruidentuiltje en de suiker.
Breng aan de kook en laat, zachtjes sudderend, tot ¾ inkoken.
Giet de saus door een fijne puntzeef, giet opnieuw in de steelpan, verwerk er 30 gr boterin en klop alles op.
Zet op een zacht vuurtje.
Stoof in een bakpan de groenteblokjes 5 minuten in 25 gr hete boter.
Giet er 1 dl lichtjes gezouten water over en laat nog 5 minuten koken met een deksel op de pan; ze moeten heel zacht zijn.
Doe zout en peper op de tonijnlapjes.
Bak de spekblokjes in een bakpan goudbruin.
Verwerk daarin de groenten en bak vervolgens in dezelfde pan de tonijnlapjes 2 minuten aan elke zijde in de rest van de hete boter.
Leg een stuk vis op een voorverwarmd bord.
Schik daarrond de groenten met de spekblokjes en overgiet met de warme saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien onmiddellijk op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vis
Land van herkomst
België