Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eendetaart met Kervelroom
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
eendeborst
▢
100
gram
eendelever
▢
150
gram
aardappels
▢
20
gram
boter
▢
2
sjalotten
fijngehakt
▢
1 ½
eetlepel
cognac
▢
Zout en peper
▢
7
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
1 ½
dl
slagroom
▢
2
eetlepels
fijngehakte kervel
▢
1
ei
losgeklopt
Instructies
Voorbereiden:
Snijd het vlees en de lever in dunne repen en bestrooi met zout en peper.
Schil de aardappelen en kook ze gedurende ongeveer 10 minuten.
Snijd ze vervolgens in plakjes van 3 mm dik.
Bak in boter de fijngehakte sjalotjes gedurende 5 minuten.
Voeg de cognac toe.
Voeg het vlees, de lever en aardappelen toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol de ontdooide deegplakjes op elkaar uit en steek 2 ronde lappen uit (één met een diameter van 18 cm en één met een diameter van 24 cm).
Leg de grote deeglap op een vochtige bakplaat.
Schep de vulling erop, laat de rand vrij, en bestrijk de rand met water.
Bedek met de kleine deeglap en druk de randen goed op elkaar.
Bestrijk het deeg met eidooier.
Teken met een mesje een cirkel (diameter 12 cm) op de bovenkant van de taart als deksel.
Bak de taart in de oven gedurende 30-40 minuten.
Verwarm de slagroom en roer de fijngehakte kervel erdoor.
Snijd het deksel los.
Giet de kervelroom in de taart en bak nog eens 10 minuten met het deksel erop.
Laat de taart na het bakken nog 10 minuten staan.
Snijd de taart aan tafel in punten en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze eendetaart met kervelroom is een smaakvol en feestelijk gerecht voor liefhebbers van hartige taarten. Geniet van de rijke smaken en texturen!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Hartige taart