Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensribbetjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
varkensribbetjes
▢
25
uitjes
▢
½
liter
braadjus
of bruine fond
▢
tijm
▢
laurier
▢
50
gr
peterselie
gehakte
▢
suiker
▢
azijn
▢
peper
▢
zout
▢
2
eetlepels
honing
▢
50
gr
boter
▢
50
gr
aardappelbloem
of maïszetmeel
Instructies
Kleur de varkensribbetjes in bruisende boter.
Voeg de gesnipperde ui toe en laat verder kleuren, de ui mag niet verbranden.
Kruid met suiker, laat eventjes karameliseren en blus met een scheutje azijn.
Bevochtig met de bruine fond, voeg tijm en laurier toe en breng aan de kook.
Laat het gebraad op een klein vuurtje zachtjes gaar worden.
Bind eventueel met opgelost aardappel- of maïszetmeel.
Kruid met peper en zout.
Laat doorkoken en versier voor het serveren met gehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België