Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Hazerug met Kruidige Portsaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
hazeruggen
schoongemaakt door de poelier
▢
Zout en versgemalen peper naar smaak
▢
1
ui
gesnipperd
▢
3
teentjes
knoflook
geplet
▢
1
kruidnagel
▢
1
kaneelstokje
▢
4
reepjes sinaasappelschil
▢
3
eetlepels
wijnazijn
▢
1
dl
rode port
▢
2
dl
slagroom
▢
1
theelepel
mosterd
▢
1
theelepel
boter
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Wrijf de hazeruggen in met zout, leg ze op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 13-15 minuten.
Leg de hazeruggen op een bord en bedek ze lichtjes met aluminiumfolie (niet volledig afdekken).
Giet het braadvocht in een braadpan en bak daarin de ui en knoflook zachtjes gedurende 10 minuten.
Voeg de kruidnagel, kaneel, sinaasappelschil en azijn toe en laat op zacht vuur volledig inkoken.
Voeg de rode port toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
Roer de slagroom erdoor en laat het opnieuw tot de helft inkoken.
Zeef de saus.
Roer mosterd en boter door de saus.
Let op, breng de saus niet meer aan de kook!
Breng op smaak met zout.
Haal de filets met een mes of lepel van het bot.
Serveer ze schuin gesneden op een bord.
Maal wat peper erboven en schenk de saus eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met verse pasta en geglaceerde kastanjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Wild