Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hamterrine in peterseliegelei
Porties:
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
wachten
3
uur
uur
Total time
3
uur
uur
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plasticfolie
cakevorm inhoud 1 liter
Ingrediënten
▢
2
potten vleesfond
a 380 ml
▢
2 ½
dl
droge witte wijn
▢
10
blaadjes
gelatine
▢
3
sjalotjes
▢
3
teentjes
knoflook
▢
400
g
ham
plakken a 1/2 cm dik
▢
30
g
verse peterselie
▢
3
bosuitjes
▢
1
eetlepel
roomboter
▢
1
bekertje
crème fraîche
125 ml
▢
zout
▢
peper
Instructies
Voorbereiden
Fond en wijn (2 eetlepels achterhouden) tot 1/2 liter laten inkoken.
Gelatine 5 minuten in koud water laten weken.
Sjalotjes en knoflook pellen en fijnsnipperen.
Ham in kleine blokjes snijden.
Peterselie fijnhakken.
Bosuitjes schoonmaken, in lengte halveren en in dunne reepjes snijden.
In pan boter verhitten en sjalot en knoflook 1 minuut fruiten.
Rest van wijn erbij schenken en nog 1 minuut laten inkoken.
Fond toevoegen en aan de kook brengen.
Van vuur af gelatine door fond roeren.
Crème fraîche erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper en even laten afkoelen.
Bodem met dun laagje gelei bedekken.
Hierover 1 eetlepel peterselie strooien en vervolgens 3 eetlepels hamblokjes.
Bosui door gelei scheppen en 3 eetlepels gelei over hamblokjes verdelen.
Hierover weer 1 eetlepel peterselie strooien.
Dit herhalen tot gelei, peterselie en ham op zijn.
Gelei afdekken met plasticfolie en 12 uur in koelkast laten opstijven.
Bereiden
Cakevorm enkele seconden in heet water zetten.
Bord op vorm leggen, samen keren en aspic uit vorm laten glijden.
Aspic in plakken van 1 cm dik snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
De hamterrine kan ook worden geserveerd als onderdeel van een buffet.
Voedingswaarden
Calories:
115
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
11
g
|
Vet:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk