Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gedroogde kip uit Indonesie
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kilogram
kip
▢
4
eetlepels
olie
▢
1
gebrande asem
▢
1
teentjes
knoflook
▢
peper
naar smaak
▢
zout
naar smaak
▢
1
citroen
Instructies
Maak van de asem met wat heet water een papje en zeef de pitten er uit.
Pers de knoflook er boven uit.
Verdeel de kip in 8 stukken en wrijf deze in met het asemwater.
Laat dit minstens een uur intrekken.
Wrijf de kip daarna droog en wrijf hem in met peper en zout.
Maak een behoorlijke hoeveelheid olie heet in een wok.
De stukken kip moeten behoorlijk de ruimte hebben om rond te drijven.
Bak de stukken kip lichtgeel en verhoog daarna de temperatuur zodat de buitenkant knapperig bruin kan worden.
Garneer de kip met de schijfjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië