Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene kool schotel met spek blokjes en ketjap
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
groene kool
▢
500
gram
speklappen
▢
250
gram
rijst
▢
30
gram
geraspte kaas
▢
5
eetlepels
ketjap manis
▢
3
eetlepels
pindakaas
▢
3
eetlepels
olie
▢
3
eetlepels
seroendeng
▢
1
dl
bechamelsaus
▢
1
pakje
babi ketjap kruidenmix
Instructies
De speklappen in dobbelstenen snijden en in de marinademix met 1 eetlepel ketjap
15 minuten marineren.
Het vlees in de verhitte olie rondom bruin bakken en daarna op laag vuur in een ½ uur gaar laten worden.
Intussen de rijst gaar koken.
De gesneden kool in weinig water in 15 minuten beetgaar koken.
De pindakaas en de ketjap door de kool roeren en met zout, peper en sambal op
smaak brengen.
Aan de ketjap saus mix 3 dl kokend water toevoegen en tot een gladde saus roeren.
Deze door het vlees mengen.
De witte saus volgens de gebruiksaanwijzing bereiden.
In een ingevette ovenschaal laagjes maken van rijst, vlees en kool.
De witte saus over de bovenste koollaag verdelen.
De seroendeng met de kaas (3 eetlepels) mengen en over de saus strooien.
In een warme oven, 175 graden Celcius, in 25 minuten laten garen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gebakken banaan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië