Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Piendang telor
Eieren met ketjap uit Indonesie
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eieren
hardgekookte
▢
1
uien
▢
1
teentjes
knoflook
▢
½
tl
laos
▢
1
tl
sambal oelek
▢
1
el
olie
▢
3
el
water
▢
1
el
azijn
▢
4
el
ketjap manis
▢
2
tl
suiker
▢
zout
naar smaak
Instructies
Pel de eieren en snijd ze in de lengte richting doormidden.
En leg die even apart.
Snijd de ui klein, maak de knoflook schoon en pers die uit.
Vermeng de ui, de knoflook, de laos en de sambal.
Wrijf alles fijn.
Verhit wat olie en fruit hierin het kruidenpapje ca. 2 minuten.voeg water,azijn, ketjap en suiker toe.
Laat alles aan de kook komen.
Draai het vuur laag en laat de saus circa 3 minuten zachtjes sudderen.
De saus op smaak maken met wat zout.
Leg de eieren op een schaaltje en schenk de warme saus eroverheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Indonesië