Piendang telor

Eieren met ketjap uit Indonesie
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren hardgekookte
  • 1 uien
  • 1 teentjes knoflook
  • ½ tl laos
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 el olie
  • 3 el water
  • 1 el azijn
  • 4 el ketjap manis
  • 2 tl suiker
  • zout naar smaak

Instructies

  • Pel de eieren en snijd ze in de lengte richting doormidden.
  • En leg die even apart.
  • Snijd de ui klein, maak de knoflook schoon en pers die uit.
  • Vermeng de ui, de knoflook, de laos en de sambal.
  • Wrijf alles fijn.
  • Verhit wat olie en fruit hierin het kruidenpapje ca. 2 minuten.voeg water,azijn, ketjap en suiker toe.
  • Laat alles aan de kook komen.
  • Draai het vuur laag en laat de saus circa 3 minuten zachtjes sudderen.
  • De saus op smaak maken met wat zout.
  • Leg de eieren op een schaaltje en schenk de warme saus eroverheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten
Land van herkomst Indonesië