Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
La Gubana
Italiaanse vruchtenstrudel
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ronde springvorm
28Ø
Bakpapier
Ingrediënten
▢
350
gram
bloem
▢
75
gram
fijne suiker
▢
175
gram
zachte boter
in kleine blokjes
▢
5
eieren
2 hele eieren en 3 eidooiers
▢
2
eetlepels
Grappa
eau de vie
▢
75
gram
rozijnen
geweekt in zoete witte wijn
▢
100
gram
grofgehakte hazelnoten
▢
75
gram
gehakte pijnboompitten
▢
50
gram
gehakte geconfijte sinaasappelschil
30 gram sukade, grofgehakt
▢
1
eetlepel
geroosterde broodkruimels
▢
Sap van 1 sinaasappel
▢
Geraspte schil van een halve citroen
▢
100
gram
amandelspijs
▢
1
eetlepel
poedersuiker
▢
2
eetlepels
poire eau de vie
Instructies
Deeg:
Meng bloem en suiker in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Voeg de blokjes boter toe in het kuiltje en meng.
Voeg 2 eidooiers en Grappa toe, en kneed snel tot een soepel deeg.
Laat het deeg afgedekt in de koelkast ongeveer 1 uur stevig worden.
Vulling:
Week de rozijnen 30 minuten in de witte wijn en laat ze uitlekken.
Meng de noten, rozijnen, pijnboompitten, sinaasappelschil (en sukade indien gebruikt), broodkruimels, sinaasappelsap, citroenschil en amandelspijs.
Klop de eiwitten met poedersuiker stijf.
Roer 2 eidooiers door het notenmengsel en spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Afwerking:
Verwarm de oven voor op 190°C.
Rol het deeg uit tot een lap van 80 x 40 cm.
Leg de vulling als een worst in de lengte in het midden van het deeg en rol het deeg eromheen.
Druk de rand goed vast.
Vorm het deeg met bakpapier tot een spiraal en plaats het in de ingevette vorm.
Klopt 1 eidooier los en bestrijk het deeg ermee.
Bak in het midden van de oven ongeveer 50 minuten.
Schenk de poire eau de vie over de nog warme Gubana en laat het geheel afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Gubana koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gebak
Land van herkomst
Italië