Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lams reepjes met spinazie uit Indonesië
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
spinazie
▢
250
gram
lamsvlees
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
eetlepels
olie
▢
2
eetlepels
ketjap asin
▢
3
bosui
▢
zout
naar smaak
▢
peper
naar smaak
▢
2
eieren
▢
100
gram
seroendeng
Instructies
De spinazie ontdoen van dikke stelen en het zand er goed uitspoelen.
Daarna met een slacentrifuge goed droogmaken.
Het vlees met keukenpapier afdeppen en in smalle reepjes snijden.
De teentjes knoflook fijn pletten met de zijkant van een mes en fijnsnijden.
Het lichte deel van de bosuitjes in smalle ringetjes snijden.
De eieren even lekker los roeren.
Verhit de olie in de wok en bak het vlees onder voortdurend roeren en omscheppen.
Voeg de knoflook en de spinazie toe en blijf voortdurend roeren.
Laten bakken tot de spinazie begint te slinken.
Temper daarna de warmtebron en voeg de ketjap, bosuitjes en zout en peper naar smaak toe.
Schep alles enkele malen goed om.
Blijf omscheppen en voeg het ei er aan toe en laat dit al roerend stollen.
Doe het gerecht over in een voorverwarmde schaal.
Strooi de seroendeng er over en dien het direct op met gestoomde rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië