Lams reepjes met spinazie uit Indonesië

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram spinazie
  • 250 gram lamsvlees
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 3 bosui
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 2 eieren
  • 100 gram seroendeng

Instructies

  • De spinazie ontdoen van dikke stelen en het zand er goed uitspoelen.
  • Daarna met een slacentrifuge goed droogmaken.
  • Het vlees met keukenpapier afdeppen en in smalle reepjes snijden.
  • De teentjes knoflook fijn pletten met de zijkant van een mes en fijnsnijden.
  • Het lichte deel van de bosuitjes in smalle ringetjes snijden.
  • De eieren even lekker los roeren.
  • Verhit de olie in de wok en bak het vlees onder voortdurend roeren en omscheppen.
  • Voeg de knoflook en de spinazie toe en blijf voortdurend roeren.
  • Laten bakken tot de spinazie begint te slinken.
  • Temper daarna de warmtebron en voeg de ketjap, bosuitjes en zout en peper naar smaak toe.
  • Schep alles enkele malen goed om.
  • Blijf omscheppen en voeg het ei er aan toe en laat dit al roerend stollen.
  • Doe het gerecht over in een voorverwarmde schaal.
  • Strooi de seroendeng er over en dien het direct op met gestoomde rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië