Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nasi Koening van Jan Plasman
Basmati rijst met sereh en salam bladeren
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
basmatirijst
▢
1
stengels
sereh
▢
2
pandanblad
▢
1
salam
▢
1
theelepels
zout
▢
1
theelepels
koenjit
Instructies
Zet de rijst een nacht in een pan met veel water.
Giet het water de volgende dag af tot er nog 1 vingerkootje boven de rijst staat.
Knip de bovenkant van de sereh af.
Bind de serehstengel, de daun pandan en daun salam samen en doe dit tuiltje in de pan met de rijst.
Voeg het zout en koenjit poeder toe en roer alles door elkaar.
Breng de rijst op hoog vuur aan de kook, draai zodra het water kookt het vuur laag en roer de rijst regelmatig tot het water is verdampt.
Doe de rijst in een stomer en stoom hem in ongeveer 20 minuten gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch