Nasi Koening van Jan Plasman

Basmati rijst met sereh en salam bladeren
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram basmatirijst
  • 1 stengels sereh
  • 2 pandanblad
  • 1 salam
  • 1 theelepels zout
  • 1 theelepels koenjit

Instructies

  • Zet de rijst een nacht in een pan met veel water.
  • Giet het water de volgende dag af tot er nog 1 vingerkootje boven de rijst staat.
  • Knip de bovenkant van de sereh af.
  • Bind de serehstengel, de daun pandan en daun salam samen en doe dit tuiltje in de pan met de rijst.
  • Voeg het zout en koenjit poeder toe en roer alles door elkaar.
  • Breng de rijst op hoog vuur aan de kook, draai zodra het water kookt het vuur laag en roer de rijst regelmatig tot het water is verdampt.
  • Doe de rijst in een stomer en stoom hem in ongeveer 20 minuten gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch