Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bebotok Daging Pedis
Runder gehakt met lombok en rawits in witte kool bladeren
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
blaadjes
witte kool
▢
7
sjalot
▢
3
teentjes
knoflook
▢
1
rode lombok
▢
1
groene lombok
▢
5
rawits
▢
2
cm
laos
▢
1
cm
kencur
▢
1
theelepels
ketoembar
▢
1
theelepels
djinten
▢
1
theelepels
trassi
▢
1
theelepels
tamarinde
▢
2
djeroek limo
▢
1
theelepels
suiker
▢
zout
naar smaak
▢
3
eetlepels
olie
▢
1
eieren
▢
300
gram
rundergehakt
Instructies
Blancheer de koolbladeren ongeveer 3 minuten.
Laat ze uitlekken en afkoelen.
Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn.
Verwijder de steeltjes en desgewenst de zaadjes van de rode en de groene lombok
en de rawits en snijd lomboks en rawits ragfijn.
Schil de laos en de kencur.
Wrijf de laos, de kencur, de ketumbar, de jinten, de trasi, de tamarinde, het limosap, de zoetstof en het zout in een cobek fijn tot een pasta.
Verhit de olie in een wajan.
Smoor de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits in een wajan glazig.
Voeg de kruidenpasta toe en roerbak deze ongeveer 5 minuten.
Laat dit mengsel afkoelen.
Klop het ei los, meng dit met het kruidenmengsel en het rundergehakt.
Leg vier koolbladeren op elkaar, verdeel het gehaktmengsel erop,vouw de bladeren dicht en steek deze vast met een cocktailprikker.
Stoom de gevulde kool in een stoompan in ongeveer 30 minuten gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië